Харків’янин вишукував ППО у місті та місця дислокації ЗСУ: що йому загрожує

Чоловік знімав на телефон наслідки прильотів у місті для корегування ворожих обстрілів

Мешканець Харкова працював на ворожу розвідку, коригував вогонь по Харкову та повідомляв про місця дислокації українських військових та сил ППО. Правоохоронці викрили агента рф. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2023 року харківʼянин "вийшов" на Телеграм-канали, які контролюються російськими службами. Через ці групи російські куратори "підшукують" агентуру, які готові співпрацювати з ними.

58-річний чоловік робив конспіровану фото- і відеозйомку наслідків російських ракетних ударів по Харкову для подальшого корегування ворожого вогню. Під час цього він намагався виконати головне завдання — знайти у місті системи ППО для передачі інформації російським спецслужбам.

Також він "зливав" у вказані чати дислокації українських військовослужбовців, техніки та боєприпасів в обласному центрі.

Під час обшуку у помешканні фігуранта вилучено мобільний телефон з доказами незаконної діяльності.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 58-річному чоловіку за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський разом з Міністром оборони України Рустемом Умєровим здійснили робочу поїздку до військових частин і підрозділів, які тримають оборону на Авдіївському та Куп’янському напрямках. Про це Олександр Сирський повідомив у соцмережах, інформує портал "Коментарі".

З Міністром оборони України, безпосередньо на місцях, заслухали командирів бригад, тактичних груп та угруповань, які ведуть оборонні дії в надзвичайно складних умовах. Спільно проаналізували наявні ресурси та потреби військових.

За результатами роботи було ухвалено низку важливих рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей військових частин та попередження дій ворога.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться