Замінували у два ряди: що побачили київські спеціалісти на Харківщині

Столичні вибухотехніки поліції продовжують знешкоджувати ворожі боєприпаси на Харківщині

Київські спеціалісти з розмінування працюють наразі на Харківщині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію МВС України.

Наразі вибухотехніки проводять розмінування обʼєктів критичної інфраструктури в Ізюмському районі. Там вони виявили дворядне протитанкове мінне поле з мінами ТМ-62М та підривачами МВЧ-62.

Раніше "Коментарі" повідомляли:

Рятувальники Харківської області допомагають людям подолати стихійні явища

Двічі за добу рятувальники Харківщини надавали допомогу населенню у подоланні паводкових явищ. Про це йдеться у ранковому зведенні обласного главку ДСНС, інформує портал "Коментарі".

Рятувальники за допомогою мотопомп і техніки відкачували талу воду з приватних подвір’їв. У с. Мартове Чугуївського району працювали бійці 29-ї частини ДСНС, а у с. Васищеве Харківського – вогнеборці місцевої пожежної команди.

9 лютого у Харкові ворожі безпілотники влучили в одну з нафтобаз в Немишлянському районі міста, внаслідок чого сталася масштабна пожежа на самій базі, а також згоріла ціла вулиця – близько 15 будинків, де загинули семеро людей, серед них троє дітей.

Вже пізніше у соцмережах почали публікувати фото річки, де помітні сліди нафтопродуктів. Почалися перевірки даного факту.

За даними Державної екоінспекції виток небезпечної речовини стався в річку Немишля та далі за течією в річки Лопань, Уди, Харків. 12 лютого ввечері Харківська обласна військова адміністрація опублікувала офіційне повідомлення щодо "екологічної катастрофи", про яку пишуть у соцмережах.

За попередніми даними ХОВА, через вибух на нафтобазі в навколишнє середовище потрапило близько 3000 тонн продуктів.  Усі профільні служби працюють над ліквідацією наслідків. Фахівці Державної екологічної інспекції у Харківській області в негайному порядку відібрали проби води на дев’яти об’єктах міста Харкова та області, а саме в річці Уди.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться