У Харкові затримали посадовицю податкової, яка отримала десятки тисяч доларів хабара

Жінку тримають під вартою з правом внесення семи мільйонів гривень застави

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід посадовій особі податкової з Харківщини, яку затримали на одержанні 55 тис. доларів США хабара. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

16 лютого 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід посадовій особі ГУ ДПС у Харківській області, яку викрили на отриманні 55 тисяч доларів США від представника юридичної особи та проханні надати неправомірну вигоду у розмірі 150 тисяч доларів США.

Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 7 млн грн застави.

У разі внесення застави на особу будуть покладені відповідні процесуальні обовʼязки.

Дії посадовиці кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України.

Примітка: Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині 19 людей доставили до поліції: що відбувається

Особовим складом ГУНП в Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 19 осіб.

На блокпостах Харківської області з метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевірили понад 1900 транспортних засобів.

На блокпостах упродовж доби вилучили підривачі, бойові гранати, піротехнічні вироби, запал міни, димові гранати, близько тисячі патронів різного калібру. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться