В університетах Харкова попрощалися з працівниками

У двох університетах міста пішли з життя троє працівників

У Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна повідомили про смерть одраз двох працівників за два дні. З життя пішли доцент кафедри, а також заступник начальника відділу кадрів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХНУ.

пішов з життя викладач Каразіна

Зазначається, що 15 лютого 2024 року пішов із життя доцент кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства імені Костянтина Нємця Володимир Редін.

"Володимир Іванович понад 50 років пропрацював у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна на факультеті геології, географії, рекреації і туризму. Він був відданий своїй кафедрі, завжди підтримував молоде покоління географів і допомагав прокладати шлях у їхнє професійне життя", – написали в ХНУ.

На посаді вченого секретаря спеціалізованої вченої ради із захисту кандидатських дисертацій Володимир Редін дав дорогу багатьом науковцям-географам Харківського та інших регіонів України.

Університет Каразіна, викладачі Каразіна

17 лютого 2024 року внаслідок хвороби пішла з життя заступник начальника відділу кадрів Марина Білошенко.

"Марина Миколаївна працювала у відділі кадрів Каразінського університету. Вона вирізнялася високим професіоналізмом, невтомною працею, наполегливістю, талантом і мудрістю, почуттям відповідальності, високим рівнем компетентності. Була доброзичливою, ввічливою та чуйною", – зазначають в Університеті.

Також про смерть викладача повідомили у Харківському національному медичному університеті.

викладачі у Харкові, помер викладач в Харкові, Харківський медичний університет

14 лютого 2024 р. на 78-му році пішов з життя доктор медичних наук, професор Віктор Іванович Жуков.

Віктор Жуков пройшов трудовий шлях від асистента кафедри комунальної гігієни до завідувача Центральної науково-дослідної лабораторії, завідувача кафедри комунальної гігієни та гігієни праці, декана медико-профілактичного факультету. Понад 17 років він був завідувачем кафедри біологічної хімії ХНМУ.

Доктор медичних наук, доктор біологічних наук, у 1994 р. Віктор Іванович отримав вчене звання професора, у 1995 р. був обраний академіком Української екологічної академії.

Віктор Іванович Жуков – відомий учений у галузі гігієни та біологічної хімії, автор понад 750 наукових праць, 68 патентів та винаходів, 12 рацпропозицій, 47 колективних монографій, 3 підручників та 12 навчальних посібників, 4 санітарних норм та правил, 10 методичних вказівок, 12 нововведень МОЗ України, понад 150 впроваджень на Державному рівні. За його керівництвом і консультативною допомогою виконано 29 докторських та 28 кандидатських дисертацій у галузях гігієни, біофізики, біотехнології, токсикології та біохімії.

"Колектив Харківського національного медичного університету, представники кафедри біологічної хімії висловлюють щире співчуття рідним та близьким Віктора Івановича. Усі, хто знав Віктора Жукова, хто працював поряд з ним, поважали і цінували його як мудрого вчителя і наставника", – зазначили в Університеті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться