Чоловік, у якого підозрювали смертельну хворобу, помер у лікарні Харкова

Мешканця Харківської області напередодні вкусила домашня кішка

Учора, 19 лютого в лікарні Харкова помер житель Печенігів Чугуївського району, якого напередодні вкусила кішка. У чоловіка були симптоми сказу, проте захворювання не підтвердили лабораторно.

Про смерть пацієнта Суспільне Харків 20 лютого розказав директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов.

"14 лютого до нас з Печенігів поступив 59-річний чоловік з ознаками сказу: підвищена температура, гідрофобія, судоми. Пацієнт був у стадії психомоторного збудження — захворювання було у розпалі. Йому почали надавати паліативну допомогу — специфічного лікування сказу не існує. Його одразу перевели у реанімацію, на наступний день підключили до ШВЛ. На жаль, вчора хворий помер, попередня причина смерті — зупинка серця, ще будуть проводити розтин", — розказав Нартов.

За його словами, хворого кілька тижнів тому вкусила домашня кішка, вона не була щеплена від сказу.

"Родина мешкає у приватному секторі неподалік кладовища, там, мабуть, кішку вкусила лисиця. Коли чоловік намагався дати ліки кішці, тварина його вкусила за кінцівку. Найуразливіші місця — це голова, обличчя, шия та кінцівки, бо там найбільше нервових закінчень. Якби чоловік одразу зробив щеплення, скоріш за все, він би не помер", — говорить лікар.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Ухилянти з Харківщини можуть бути покусані вовками (ВІДЕО)

Держприкордонслужба України повідомила про диких тварин на одній з ділянок кордону нашої держави, інформує портал "Коментарі".

"Біля кордону з Молдовою, на Одещині,  прикордонники за допомогою технічних засобів зафіксували рух вовків. Зазвичай хижаки пересуваються не поодинці, а зграями. Закликаємо уникати незаконних мандрівок і не наражатися на небезпеку", – наголосили прикордонники.

Читайте також: Що у Харкові буде з боргами за комунальні послуги – коментар мера

У Харкові не будуть відключати комунальні послуги тим, хто заборгував за їх оплату. Про це Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив в ефірі національного телемарафону, інформує портал "Коментарі".

Проте він зазначив, що борг все ж таки зберігатиметься, але відключати від послуг харків’ян не будуть. "Триває війна, і ми чудово розуміємо, що в багатьох сьогодні скрутне фінансове становище. Деякі люди не в змозі зараз оплачувати комунальні послуги", - наголосив мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться