Жителів Харківщини попередили про штрафи: за що каратимуть навесні

Які штрафи загрожують жителям Харківщини за первоцвіти

Жителям Харківської області нагадали про порушення, які найчастіше зустрічаються навесні, та попередили про штрафи. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Мереф’янської міської ради.

Шановні мешканці громади!. Щороку у весняний період триває масова торгівля рідкісними видами ранньоквітучих ендемічних та реліктових рослин, в тому числі занесеними до Червоної книги України. Вони є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Масове збирання ранньоквітучих видів рослин призводить до знищення популяцій їх окремих видів”, - йдеться у повідомленні міської ради.

До жителів Харківщини звернулися з проханням дбайливо ставитися та охороняти  рослинний світ - це допоможе зберегти видову, просторову та популяційну різноманітність і цілісності об’єктів рослинного  світу.

“До причин зміни чисельності вищевказаних рослин відносять: масове зривання на букети, переважно для продажу, викопування цибулин, рекреаційне навантаження. Отже, звертаємось до вас з проханням щодо недопущення торгівлі ранньоквітучими об’єктами рослинного світу на ринках та поза їх межами”, - зазначили у міській раді.

За порушення вимог природоохоронного законодавства передбачена відповідальність за ст. 88-1 ч. 1, ч. 2 та ст. 90 КУпАП. “У разі виявлення правопорушення будуть застосовані відповідні заходи”, - попередили у міській раді.

Відповідно до ст. 88-1 ч. 1 КУпАП передбачене покарання у вигляді накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Відповідно до ст. 90 КУпАП передбачене покарання тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб - від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.

 Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харківській області пошкодили важливу систему. Що сталося в одній з громад, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться