На станції метро Харкова відбулося відкриття: про що мова

Діти, які перебувають за кордоном, передали свої роботи до Харкова

Виставку учнів мистецьких шкіл міста Харкова, які тимчасово перебувають за межами України, відкрили сьогодні, 21 серпня, на ст. м. "Історичний музей". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили в Департаменті культури, в експозиції представлені роботи 88 дітей з 23 країн. Виставка присвячена 370-річчю заснування міста та 180-річчю від дня народження художника Іллі Рєпіна.

У церемонії відкриття взяв участь міський голова Ігор Терехов. Він подякував усім учасникам виставки та підкреслив, що такі заходи важливі для життя та розвитку міста у воєнний час.

"Ці картини демонструють, як наші діти бачать минуле, сьогодення та, головне, майбутнє України. Кожна робота - це душа дитини та її спогади про рідне місто. Юні художники, які мешкають зараз за кордоном, усім серцем перебувають у Харкові, і це дуже відчувається", - наголосив мер.

Також виставки картин юних харків'ян працюватимуть на станціях метро "Майдан Конституції", "Наукова", "Ярослава Мудрого" та "Турбоатом" з 22 серпня до 9 вересня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Мер Харкова повідомив, як відзначатимуть День міста

У Харкові в День міста 23 серпня масових святкових заходів не проводитиметься з огляду на безпекову ситуацію у місті. Про це в етері національного телемарафону повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі". Він також зауважив, що у місті останні тижні більш-менш спокійно, але у Харківській області постійно йдуть бої, лунають обстріли і чутно ці обстріли, які відбуваються поряд з містом Харковом.

"Дуже часто лунають повітряні тривоги, при чому вони тривають дуже довго. Людям це доставляє незручностей, бо під час повітряних тривог не працюють банківські установи, різні державні установи. Тому ми сьогодні працюємо над тим, щоб запрацювала система диференціації тривог, для того, щоб люди чітко розуміли, що коли лунає така повітряна тривога, то ціль іде на Харків і потрібно бути обережними і спускатися в укриття", – підкреслив мер. Подробиці - за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться