Припинення вогню та передача територій рф: українці отримують дивні повідомлення

Українців закликали не піддаватися на провокації ворога

Країна-агресор постійно атакує Україну фейками та розповсюджує дезінформацію в мережі. Таким чином вона намагається дестабілізувати ситуацію в країні. Також Росія намагається завербувати українців, щоб вони повідомляли окупантам про наших військових, місця їхньої дислокації, техніки тощо. Про чергові фейки повідомили у Кіберполіції України, пишуть "Коментарі. Харків". 

Останнім часом на електронні скриньки українців почали приходити повідомлення нібито від Офісу Президента України. У них йдеться про “припинення вогню з рф” та “передачу країні-агресору частини територій”. Серед переліку областей вказана і Харківська область. 

pictureНасправді ці повідомлення - російська ІПСО, яка має на меті вплинути на морально-психологічний стан громадян України та дискредитувати керівництво держави. 

Центр протидії дезінформації та Кіберполіція нагадують: 

  • Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися шахрайський вебресурс, який виманює реквізити платіжних карток.

  • Ніколи не вводьте конфіденційні дані на підозрілих сайтах.

  • Завантажуйте програми й застосунки лише з офіційних джерел. 

  • Використовуйте антивірусне програмне забезпечення. 

  • Вчасно оновлюйте операційну систему.

  • Довіряйте тільки перевіреній інформації на офіційних сторінках державних органів.

Раніше Центр протидії дезінформації спростував фейк кремлівські пропагандисти поширювали фейк про те, що внаслідок російського удару по Харкову 16 січня загинули французькі найманці. Згідно із заявою російського міністерства оборони, внаслідок удару загинуло понад 60 іноземних найманців, які були нібито переважно громадянами Франції. Натомість французьке міністерство закордонних справ спростувало цю інформацію, заявивши, що Франція не має найманців ні в Україні, ні деінде. 

"Коментарі. Харків" раніше повідомляли про, що жителів Харківщини просять зареєструватися на отримання допомоги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться