Що сталося на одній зі станцій метро у Харкові

На станції метро «Пушкінська» провели демонтаж

У Харкові демонтовано барельєф Пушкіну на однойменній станції метро. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна".

Так, у місті поступово позбуваються символів радянщини, а також згадок про російських діячів.

"Чекаємо на перейменування вулиці та станції", – написали у "Деколонізації".

picture

Фото: Максим Цвеліх

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області працюють над сповіщенням про небезпеку по-новому

На Харківщині працюють над тим, аби сигнал повітряної тривоги був точнішим та вмикався за відповідної загрози. Про це під час брифінгу 12 січня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Працюємо з Міноборони та Генштабом України над тим, щоб повітряні тривоги були більш точними та відповідали реальним загрозам. Це дозволить у тому числі відновити роботу бізнесів, які мають іноземних власників", — зазначив Олег Синєгубов.

За його словами, вдосконалення оповіщення про повітряну тривогу дозволить вмикати її на окремій частині області, де є реальна загроза обстрілів.

У Харківській області закликали людей евакуюватися

"Особливо на зимовий період закликаємо евакуйовуватися із прикордонних територій Харківщини", - Олег Синєгубов

У прикордонних населених пунктах Куп’янського, Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Богодухівського районів області проживають майже 90 тисяч людей. За останніми даними у 17 тисяч абонентів відсутнє електропостачання, у 34 тисяч - газопостачання. Роботи з відновлення ускладнює безпекова ситуація та висока мінна небезпека. Тому людей закликають користуватися безкоштовною евакуацією. Про це під час інтерв’ю інтернет-виданню "LIGA.net" розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Є населені пункти, наприклад, на Куп’янському напрямку, які розбиті на 70%, а то і зруйновані вщент. В таких селах та селищах людей майже не залишилося. Ми завдяки власним силам, волонтерським організаціям їх звідти вивозимо і є можливість надавати тимчасове проживання, бо люди не хочуть виїжджати за межі Харкова не те що там Харківської області", - додав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться