У деякі громади Харківщини вже не зможуть виїжджати працівники «Харківобленерго»

Працівники АТ «Харківобленерго» не зможуть знімати покази в населеному пункті області

Беручи до уваги вкрай складну безпекову ситуацію та не виправданий ризик для персоналу, АТ "Харківобленерго" не має можливості здійснювати контрольне знімання показів електролічильників у споживачів с. Мала Вовча. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ.

З першого дня російського вторгнення і до визволення у вересні 2022 року території Харківської області Вовчанська громада знаходилася в зоні інтенсивних бойових дій. Протягом двох місяців вже на початку листопада 2022 року ремонтні бригади обленерго, незважаючи на загрозу обстрілів та мінну небезпеку, відновили пошкоджені електричні мережі та заживили мешканців с. Мала Вовча.

"На жаль, об'єкти АТ “Харківобленерго” на території Вовчанської громади і досі потрапляють під вогневе враження з боку збройних сил рф, що призводить до періодичних знеструмлень. Однак енергетики кожного разу повертають світло своїм споживачам", – зазначають у підприємстві.

Відповідно до “Кодексу комерційного обліку електричної енергії” та умов договору споживач зобов'язаний щомісяця знімати фактичні показання лічильника електричної енергії та надавати їх оператору системи розподілу. У разі неотримання показів засобу обліку товариство розрахунковим шляхом визначає обсяги спожитої електроенергії.

"Чи є механізм коригування цих показів? Так! У разі наявності можливості зняття персоналом АТ “Харківобленерго” фактичних показів лічильників, або надання показів споживачами села Мала Вовча, будуть проведені відповідні коригування обсягів електричної енергії, та оновлені дані будуть передані до постачальника – ПрАТ “Харківенергозбут” для проведення нарахувань за спожиту електричну енергію.

До речі, покази лічильників, які передавалися із 2022 по 2024 рік окремими споживачами в селі Мала Вовча, були враховані АТ “Харківобленерго” при визначенні обсягів спожитої електричної енергії", – повідомили в "Харківобленерго".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області оголосять примусову евакуацію

Через потужні обстріли та близькість до фронту на Куп’янщині планують оголосити примусову евакуацію.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов в етері національного телемарафону розповів про ситуацію в області та про потужні обстріли населених пунктів, інформує портал "Коментарі".

 "Плануємо на найближчому засіданні Ради оборони Харківської області розглянути питання примусової евакуації родин із дітьми з усіх населених пунктів, що на Куп'янському напрямку", – зазначив голова ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться