У Харківській області перевірять воду

В одному з районів області проведуть перевірки якості води

У Харківській області ініційовані перевірки об’єктів централізованого та нецентралізованого водопостачання у зв’язку з катастрофою, яка сталася через влучання БпЛА в нафтобазу, що призвело до потрапляння нафтопродуктів до річок Харкова та області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

Так, за результатами позачергових засіданнь комісій з питань ТЕБ та НС при Барвінківській міській раді та Ізюмській районній військовій адміністрації було вирішено створити робочі групи для перевірок об’єктів централізованого та нецентралізованого водопостачання  за участі фахівців Ізюмського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Також керівники територіальних громад Ізюмського району, суб’єкти господарювання, що забезпечують населення питною водою, мають забезпечити:

• належний технічний стан джерел водопостачання, що розташовані в зоні потенційного забруднення;

• контроль якості питної води на вміст нафтопродуктів відповідно до вимог Державних санітарних правил і норм "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною.

Крім того, Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області продовжує проводити комісійні обстеження на об’єктах водопостачання Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Російська армія не полишає спроб прорвати оборону наших військ біля Синьківки та Табаївки

Протягом минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Авіаційних ударів зазнали населені пункти Вовчанськ, Великий Бурлук, Синьківка Харківської області.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Уди, Ветеринарне, Вовчанськ, Охрімівка, Мілове, Тополі Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог здійснив 11 атак в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка Харківської області, безуспішно намагаючись покращити своє тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться