У Харківській області дали житло переселенцям

Тимчасове житло у багатоквартирному комплексі облаштували для ВПО

Для тимчасового проживання переселенців Харківщини у Валківській громаді облаштували багатоквартирний комплекс. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Його створили на базі приміщення однієї з комунальних установ, за фінансової підтримки міжнародних та українських благодійних організацій.

У комплексі обладнали кімнати, кухню із усією необхідною технікою, зони для відпочинку. Зараз там проживає майже 70 жителів Харківщини, серед них – 9 дітей.

"Питання забезпечення житлом зараз стоїть гостро, адже в Харківській області зареєстрована найбільша кількість ВПО – майже 530 тисячі. Безпосередньо у Валківській громаді – 23 тисячі.

Дякую БФ "Зміни", "MOVEUKRAIN", Австрійському фонду "Хільфсверк інтернешнл", Громадській організації Деспро за втілену ініціативу", – зазначив очільник області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Термін прийому заяв на виплати ВПО можуть продовжити

Через велику кількість звернень щодо продовження виплат на проживання ВПО з 1 березня 2024 року в деяких органах соціального захисту населення та ЦНАПах записатися на прийом можна не раніше квітня. Це питання обговорювалося на засіданні Координаційного штабу з питань ВПО під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, інформує портал "Коментарі".

Наразі обговорюються зміни до постанови КМУ від 20 березня 2022 року № 332, якою затверджено порядок надання допомоги на проживання ВПО. Розглядається варіант продовжити термін подачі заяв – читайте за посиланням.

Читайте також: 14 березня починається масштабна реєстрація: подробиці

У Харківській області перевірятимуть, хто міг отримати інвалідність за гроші. Вже викрито чиновницю, яка робила інвалідність під ключ, для того, щоб чоловіки могли ухилитися від служби в армії чи виїхати за кордон.

Чиновниця діяла в змові з іншими посадовими особами. Наразі ведеться слідство. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться