Що роблять на Харківщині для повернення людей

Ще одне деокуповане село на Ізюмщині зі світлом

Фахівці Ізюмського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" відновили електропостачання у селі Пасіка Оскільської громади. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ.

Як розповів керівник Ізюмського РЕМ Віталій Борщ, цей населений пункт був знеструмлений ще на початку війни, до осені 2022 року перебував в окупації.

"Роботи в цьому селі, як і в багатьої інших, пов'язані, в першу чергу, з мінною небезпекою. Коли тут розпочалося дистанційне розмінування, і спецтехніка тільки пішла, одразу почулися вибухи. Треба було дочекатися, коли сапери зроблять нам просіку для безпечної роботи. До війни у Пасіці у нас було зареєстровано до 50-ти споживачів. Зараз люди проживають десь у десяти будинках. Після появи світла, може, ще будуть повертатися", - зазначив Віталій Борщ.

Селяни неохоче згадують часи окупації: як ховалися від обстрілів у льохах, спали сидячи, у верхньому одязі, харчувалися всухом'ятку та залишали свої будинки, коли вже не було сили терпіти. Появу електрики вони зустрічають зі сльозами на очах.

"Світло - це ж найважливіше! Дуже чекали", - не стримує емоцій місцева жителька Юлія Іванівна.

Щоб відновити електропостачання у селі Пасіка енергетикам довелося виконати ремонт високовольтної лінії 10 кВ, яка була повністю знищена через бойові дії, а також електромережу в самому населеному пункті.

Було відремонтовано живлячу підстанцію, виконано заміну трансформатора, змонтовано 10 нових опор замість зруйнованих, а також замінено 50% проводу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв: Обстріл Харкова: що відомо

У Харкові під час повітряної тривоги пролунав вибух. Мер Харкова Ігор Терехов о 12:58 написав, що у місті було гучно. Пізніше моніторингові телеграм-канали показали фото задимлення у місті.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив, що був обстріл та повідомив, що окупанти вкотре вдарили по одному з районів Харкова.

Начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник о 13:46: "Ракета рашистів влучила у будівлю в Холодногірському районі міста. Під завалами можуть бути люди. Кількість можливих жертв наразі невідома.

Терористи вчергове доводять всьому світу, що путінська армія воює з цивільним населенням".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться