Харківщина стала лідером серед областей: подробиці

Харківщина лідирує у реалізації програми «єВідновлення»

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що програма "єВідновлення" продемонструвала свою високу ефективність, інформують "Коментарі. Харків".

"єВідновлення – одна з наймасштабніших державних програм, у реалізації якої Харківщина стала лідером! Жителі області отримали понад 1,3 млрд грн за пошкоджене окупантами майно. Новий етап – компенсації за знищене майно. Профільні комісії зареєстрували майже 3500 заяв, сформували більше 500 сертифікатів на виплату майже 700 млн грн", – зазначив Олег Синєгубов.

Так, жителька деокупованого села Гусарівка Балаклійської громади відремонтувала будинок за програмою "єВідновлення", їй нарахували понад 274 тисячі гривень. Завдяки виділеним коштам було зроблено опалення, дах, поставили вікна і двері.

"Під час бойових дій мій будинок, як і багато інших, були пошкоджені. Від прямого влучання постраждала стіна, вікна. Дах побило уламками. На щастя, нас не було вдома. Ми перемістилися, оскільки злякалися повної окупації. Я була перша в селі, до кого приїхала комісія за програмою "єВідновлення". Згодом на електронну пошту мені надійшов чек-лист. Головне, що тепер я можу зайти у свій рідний дім і жити тут", – розповіла Оксана Мартиненко.

Детальніше про те, як отримати компенсацію за знищене майно читайте за посиланням.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області курсують безкоштовні приміські автобуси (розклад)

Гуманітарний Фонд для України (UHF) гуманітарна місія "Проліска"у 2024 році продовжила співпрацю з Балаклійською міською військовою адміністрацією ще на рік. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської МВА.

З понеділка, 15 січня, жителі з віддалених куточків Балаклійської громади можуть і надалі абсолютно безкоштовно виїжджати до міста Балаклія та сусідніх сіл.

З графіком руху можна ознайомитись за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться