У Харкові обговорили плани забезпечення мешканців області усім необхідним для життя

План гуманітарного реагування для Харківщини напрацьовуватимуть за участі міжнародних партнерів

Вчора під час робочого візиту до Харкова Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук провела нараду із представниками міжнародних організацій, інформує портал "Коментарі з посиланням на Мінреінтеграції.

У засіданні взяли участь міський голова Харкова Ігор Терехов, заступники голови Харківської ОВА Євген Іванов та Віта Ковальська, а також волонтери.

Учасники наради обговорили заходи кризового реагування, гуманітарні потреби в Харківській області та спроможності їх задоволення. Зокрема, розглянули питання підготовки до опалювального сезону, забезпечення харчовими продуктами й інші заходи щодо життєзабезпечення населення Харківщини.

Ірина Верещук запропонувала міжнародним партнерам долучитися до розроблення ґрунтовного плану із реагування на зазначені потреби. У плані має бути передбачена допомога тим, хто планує евакуюватися, і тим, хто залишатиметься на території Харківщини.

Міжнародним партнерам було запропоновано підготувати свої пропозиції та визначити власні можливості для забезпечення гуманітарних потреб населення регіону.

"Ми маємо допомогти регіону здолати виклики. Люди, які тут проживають, потребують нашої підтримки. Тому я закликаю всіх долучитися до вирішення завдань, які забезпечать життєдіяльність Харківщини. Дуже розраховую на допомогу наших міжнародних партнерів. Українці особливо потребують її у цей непростий для нашої країни час. Впевнена, що об’єднавши зусилля ми обов’язково переможемо і здолаємо всі труднощі", – зазначила Ірина Верещук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині можна отримати продуктову допомогу та розкладачки

Завтра, 17 травня у громаді на Харківщині планується видача непродовольчої гуманітарної допомоги ( розкладачки), а також продуктової допомоги. Де саме – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині виявили "зуби дракона", покинуті без діла – у ХОВА пояснили

Олег Синєгубов дав пояснення щодо встановлення тетраедрів на лінії фронту

Нагадаємо, що першим такі фото виставив проєкт DeepState, коментуючи, що ці "зуби дракона" виявили під Липцями.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться