Одеса виділить десятки мільйонів з бюджету на допомогу Харківщині – ухвалено рішення

Відповідне рішення було ухвалене 22 травня на позачерговій сесії Одеської міської ради

Під час засідання депутати міськради підтримали виділення 36 млн гривень військовим підрозділам Харківщини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Одеської міської ради.

Напередодні мер Одеси Геннадій Труханов зв'язувався з командувачем оперативно-тактичного угруповання військ "Харків", бригадним генералом Михайлом Драпатим для узгодження потреб військових частин.

"Коли ми побачили ситуацію на Харківщині, у Харкові, то одразу зібралися депутатськими фракціями, щоб обговорити спроможність нашого бюджету і запропонували допомогу від Одеської громади. Ми з перших днів вторгнення на зв'язку з Харковом, але наразі там як ніколи потрібна наша допомога", - сказав Геннадій Труханов.

Також учора на онлайн-зв'язку з Одесою був мер Харкова Ігор Терехов. Він подякував одеситам за підтримку харків'ян.

"Я слідкую за подіями в Одесі й чудово розумію, що ви теж потерпаєте від обстрілів, бачу скільки горя й руйнацій принесла рф Одещині. Наразі Харків прийняв понад 10 тисяч осіб, які були вимушені покинути свої домівки через активні бойові дії. І я вдячний вам за відгук на наше звернення тимчасово розмістити у себе евакуйованих з Харківщини", - зазначив мер Харкова.

На сесії стало відомо, що наступного тижня Одещина очікує делегацію на чолі з головою Харківської обласної ради та головами громад Харківщини, які постраждали від обстрілів, для обговорення з громадами Одещини питань всебічної  підтримки та допомоги.

"Одеса фактично стала флагманом для таких горизонтальних зв'язків", - зазначив голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Сьогодні у Харківській області видаватимуть гуманітарну допомогу: де можна отримати

У громаді на Харківщині сьогодні, 23 травня, можна отримати продуктові набори. Допомогу видаватимуть з 9 години переселенцям, які зареєстровані у громаді. Набір видаватиметься на одну сім’ю. Під час повітряної тривоги видача допомоги не здійснюється.

Читайте також: У Харківському університеті попрощалися з викладачем



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться