Мешканці Харкова поскаржилися на звук роботи генератора у магазині та саксофона в ресторані

При перевірці дійсно були порушення збоку суб’єктів господарювання

Комісійні розгляди звернень щодо погіршення умов проживання через шум здійснили у квітні 2024 року фахівці Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. Під час здійснення заходів були проведені лабораторні дослідження вимірів звуку від роботи генератора продовольчого магазину та від роботи працюючого музичного обладнання (акустична система) і гри на музичному інструменті (саксофон) у приміщенні ресторану, розташованих на території міста Харкова. Про це повыдомляэ портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного управління Держпродспоживслужби.

Відповідно до протоколів визначення шумового навантаження та інфразвуку встановлені перевищення еквівалентних та максимальних рівнів звуку в житлових приміщеннях заявників та на прибудинковій території, що є порушенням вимог "Державних санітарних норм допустимих рівнів шуму в приміщеннях житлових та громадських будинків і на території житлової забудови", затверджених наказом МОЗ України від 22.02.2019 №463.

За результатами розгляду звернень фахівцями Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області складені протоколи про порушення санітарних норм, суб’єктам господарювання  направлені листи з пропозиціями щодо усунення порушень санітарного законодавства, проведення комплексу шумозахисних заходів відповідно до вимог статті 32 Закону України "Про систему громадського здоров’я" від 06.09.2022 №2573-ІХ.

Виконання наданих пропозицій перебуває на контролі Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти завдали масованого ракетного удару по Харкову

Через обстріл постраждали цивільні підприємства, на одному з яких сталася пожежа у цеху з папером. Відомо про сімох загиблих та 20 поранених. Деталі жахливого обстрілу – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться