Відомий письменник з Харкова пішов воювати

Письменник Сергій Жадан вступив до однієї з бригад, яка виконує бойові завдання на Харківщині

Відомий український письменник перекладач та фронтмен гуртів "Жадан і Собаки" та "Лінія Маннергейма" Сергій Жадан пішов на фронт. Про це культурний діяч повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, інформує портал "Коментарі".

"Вступив до лав 13 бригади НГУ "Хартія".

Проходжу вишкіл.

Служу українському народу", – написав Жадан під фото у військовій формі та зі зброєю.

picture

Нагадаємо, серед найвідоміших книг Сергія Жадана: романи "Депеш Мод", "Ворошиловград", "Інтернат" і поетичні збірки "Цитатник", "Ефіопія", "Життя Марії", "Тамплієри", "Скрипниківка" та інші.

Брав активну участь у харківському Євромайдані та виступав за звільнення з російського ув'язнення режисера Олега Сенцова.

З початку російсько-української війни надає волонтерську допомогу ЗСУ. Заснував благодійний фонд, який підтримує освітні та культурні ініціативи.

У 2022 році комітет літературознавчих наук польської академії наук висунув Сергія Жадана на Нобелівську премію з літератури.

Німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung внесло Жадана до рейтингу культурних діячів 2022 року. Також у 2022 році він отримав Премію миру німецьких книгарів, а польська Gazeta Wyborcza назвала його "Людиною року". У червні 2022-го письменник отримав Літературну премію Європейського банку реконструкції та розвитку за англомовний переклад роману "Інтернат".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

ООН готує план реагування на Харківщині: збиратимуть потреби всіх громад

"Досить велика кількість викликів ще зберігається перед регіоном. Звичайно, маємо реагувати на ті щоденні загрози, які у нас є, зокрема маємо готуватися до зимового періоду. Разом з вами повинні сконцентруватися і на підготовці місць компактного проживання, адже тривають евакуаційні заходи", – зазначив Олег Синєгубов.

Як ООН допоможе мешканцям Харківщини пережити зиму – читайте за посиланням.

Читайте також: У ХОВА повідомили, чи є втрати позицій на фронті



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться