Як буде втілюватися проєкт муніципального житла у Харкові

У Харкові планують втілити проєкт муніципального житла

Харківський міський голова Ігор Терехов 10 червня обговорив співпрацю у сфері будівництва муніципального житла з Європейським інвестиційним банком. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію харківської міської ради.

Під час зустрічі в Берліні, напередодні Міжнародної конференції з відновлення України, мер Харкова звернувся до представників банку з питанням фінансування.

"Я б дуже хотів, аби ви як провідний банк, який допомагає Україні, подивилися, як можна спільно фінансувати цю програму. Ми виділяємо кошти з міського бюджету, але хочемо використовувати й кредитні ресурси під муніципальне житло", - зазначив міський голова.

Представник банку, відповідальний за житлові проєкти, Гжегож Гайда наголосив, що ЄІБ готовий фінансувати багато проєктів, що стосуються муніципального житла в українських містах.

"Ми бачимо можливість надати кредит на будівництво такого житла, яке буде потім здаватися в оренду. Ця робота поки що триває, але загалом наша мета - запустити таке фінансування по всій Україні", - розповів Гжегож Гайда.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Наприкінці січня міський голова Харкова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН. Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста. Проєкт реалізовуватиметься за фінансової підтримки Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Як зазначив мер, внаслідок обстрілів понад 150 тис. містян  втратили житло, тому сьогодні є потреба не лише у відновленні пошкоджених будинків, а й у будівництві житла. За його словами, це сприятиме поверненню харків'ян до міста.

Журналіст порталу "Коментарі. Харків" запитала у експертів, чи актуальна для Харкова німецька модель повоєнної відбудови і як будівництво муніципального житла може створити конкуренцію приватним забудовникам та рієлторам у місті. Про переваги і ризики проєкту – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться