Стала відома вартість наступної «підземної» школи у Харкові

У Харкові оголосили тендер на будівництво наступної “підземної” школи

Управління освіти адміністрації Новобаварського району оголосило тендер на будівництво захисної споруди цивільного захисту на території Харківського ліцею №153 на вул. Академіка Богомольця. Вартість робіт оцінюють в 70 млн грн.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Prozorro”.

Після завершення будівництва першої “підземної” школи в Індустріальному районі міський голова Ігор Терехов зазначав, що подібні проєкти реалізують у кількох районах міста.

“Ми розраховуємо на власні джерела фінансування, і я хочу, щоб хоча б ще три школи з’явились у місті, я дуже хочу. У всякому разі ми працюємо над цим, є проектно-кошторисна документація, зараз процес експертний буде і я хочу, щоб ми 3 школи таких побудували. Розглядаємо сьогодні Новобаварський, Холодногірський райони міста Харкова, Шевченківський район міста Харкова”, – розповідав Терехов.

Проєкт будівництва укриття у Новобаварському районі замовили у ТОВ “Танкріабуд”. Вартість проєктних робіт становила близько півтора мільйона гривень.

Планувалось, що проєктні роботи мали завершитися до кінця березня, проте терміни посунулись до кінця червня. Цікаво, що за проєктом розрахункова вартість будівництва становила 47,5 мільйона гривень, проте тендер оголосили вже на 70 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що у травні на території 88-ї гімназії відкрили, першу “підземну” школу в Україні. Вартість робіт становила 58,8 млн грн, а підрядником було ПАТ “Трест-Житлобуд-1” Олександра Харченка. Школа розрахована на одночасне перебування 450 учнів. На відміну від першого проєкту, у технічному завданні укриття на вулиці Богомольця відсутні меблі.

Завершити будівництво планують до 20 грудня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

По Харкову та області дали невтішний прогноз: містян просять не виїжджати з добу безнеобхідності

У другій половині дня 12 червня зі збереженням до кінця доби по області та місту очікується гроза, місцями град та шквал, 15-20 м/с. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Оголошено I рівень небезпечності, жовтий.

У Патрульні поліції Харківщини при погіршенні погодних умов радять утриматися від поїздок. Подробиці – за посиланням.

Читайте також: Коригувала удари по Харкову – що буде місцевій мешканці



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться