У Харківській області перевірили ще декілька водойм: які результати

Результати моніторингу якості води поверхневих водоймищ у Харківській області невтішні

За результатами останніх моніторингових лабораторних досліджень встановлено, що в межах зон купання на річці Берестова в м. Красноград та сел. Зачепилівка  Красноградського району проби води за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок не відповідали гігієнічному нормативу (не більше 5 000 на літр). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Залишаються актуальними рекомендації щодо обмеження використання водойм у м. Харків в межах акваторії пляжів "Удянський", Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, Основ’янського озера, де виявлений понаднормативний вміст лактозопозитивних кишкових паличок. Це свідчить про можливе забруднення водоймищ в результаті потрапляння стічних вод, в тому числі хвороботворними мікроорганізмами.

Мешканцям Харківської області наполегливо рекомендують врахувати надану інформацію додатково до інших наявних ризиків, в тому числі пов’язаних з веденням бойових дій, за наявності бажання  скористатися  вказаними водоймищами для відпочинку.

Перелік місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, які знаходиться під моніторинговим наглядом ДУ "Харківський ОЦКПХ МОЗ", розміщено за посиланням.

Перелік пляжів, які є небезпечними для купання, відображені на карті, яка оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У місті на Харківщині стався масштабний витік газу у багатоповерхівці

Масштабна аварійна ситуація сталася у третьому мікрорайоні міста Первомайський.  В одній з квартир згнила газова труба, одночасно пошкодивши корозією газопровід у квартирі нижче. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської філії "Газмережі".

Через зруйновані ділянки газогону природним газом наповнилося все житло. Аварійна служба Харківської філії "Газмережі" аби уникнути можливого вибуху, була змушена припинити газопостачання на один зі стояків багатоквартирного будинку – у дев’ять квартир.

Що стало причиною та хто оплачуватиме ремонт у квартирах – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться