У Харківській області провели перевірки установ Нацполіції: що виявили

На Харківщині прокурори провели перевірки додержання прав осіб у спеціальних установах Нацполу

Органами обласної прокуратури проведено перевірки стану додержання конституційних прав осіб у спеціальних установах Національної поліції України, а також при застосуванні до правопорушників заходів впливу за адміністративні правопорушення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Перевірками у діяльності територіальних підрозділів поліції ГУНП в області встановлено численні порушення вимог Закону України "Про Національну поліцію" та іншого законодавства щодо неналежних умов тримання у кімнатах для затриманих.

Так, у кімнатах для затриманих відсутня або не працює вентиляція та освітлення. Приміщення кімнат для затриманих не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією, відсутні системи протипожежного захисту.

Наявні випадки відсутності інвентарю для прибирання чергових частин, а також порушення вимог законодавства щодо безпечності продуктів для харчування затриманих, які тримаються в ізоляторах тимчасового тримання, доступу в них свіжого повітря тощо.

Також виявлено порушення під час виконання працівниками поліції ГУНП в області рішень суду про застосування адміністративного арешту до правопорушників, а також адміністративного затримання осіб для оформлення матеріалів справ про адміністративні правопорушення щодо перевищення строків затримання, присутності осіб іншої статі під час проведення огляду затриманого, неповідомлення родичів про затримання тощо.

На усунення виявлених порушень органами обласної прокуратури керівникам територіальних підрозділів поліції ГУНП в області внесено 31 вказівку в порядку ст. 26 Закону України "Про прокуратуру", з яких 14 задоволено та 12 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, інші документи реагування перебувають на розгляді.

Перевірки з вказаних питань продовжуються.

Питання дотримання прав осіб у спеціальних установах Національної поліції, які є місцями несвободи, перебувають на постійному контролі в органах прокуратури області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині заборонили в’їзд до деяких населених пунктів

Від сьогодні, з 25.06.2024 року призупиняється проїзд до населених пунктів Борщова, Слобожанське та Липці. Про це повідомили у Липецькій сільській військовій адміністрації, інформує портал "Коментарі".

З чим це пов’язано та коли буде відновлено проїзд – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться