У Харкові розкрадали державні кошти на ремонті військової техніки

Слідчі повідомили про підозру трьом учасникам злочинної схеми

Директор заводу разом з начальником управління з матеріально-технічного постачання та представником фірми-постачальника організували злочинну оборудку - замість нових запасних частин для військової техніки закуповували відремонтовані. Судова товарознавча експертиза підтвердила неналежну якість цих деталей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

За даними СБУ, Контррозвідка Служби безпеки викрила на оборудках з державними коштами колишнього генерального директора харківського державного підприємства із обійми концерну "УкрОборонПром".

Викрили злочинну групу слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області разом зі СБУ в Харківській області за процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі колишньому директору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, іншим підозрюваним – цілодобовий домашній арешт.

Читайте також: По Харкову вперше вдарили авіабомбою КАБ-250, яка коштує близько 100 тисяч доларів

Очільник Харківщини Олег Синєгубов зазначає, що це значно дешевше, ніж інші ракетні системи: наприклад, "Калібри", які коштують близько $10 мільйонів. Так само С-400 — це біля $2 мільйонів, якщо брати С-300 — до $500 тисяч коштує одна ракета.

Волонтери та благодійники допомагають харків’янам усувати наслідки обстрілів

В аварійно-відновлювальних роботах беруть участь більш як 20 волонтерських організацій та благодійних фондів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Профільні служби та волонтерські організації декілька діб поспіль працюють в посиленому режимі для відновлення житлових будинків та цивільної інфраструктури, що були пошкоджені внаслідок ударів російських окупантів з 22 червня.  

Читайте также