У Харківській області оголосять примусову евакуацію: де саме

У деяких населених пунктах ситуація ускладнилася

У Харківській області планують оголосити примусову евакуацію ще з декількох населених пунктів. Про це йшлося на нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова з очільниками РВА, МВА, керівництвом ГУНП області та військовим керівництвом у Куп’янському районі, інформує портал "Коментарі".

"Обговорили потреби військових, ситуацію на фронті, цивільні потреби та евакуаційні заходи.

Складна обстановка в Стельмахівці та Піщаному. Окупанти штурмують Сили оборони піхотою та танками, проте наші бійці тримають позиції.

Одна з нагальних потреб фронту — дрони. Сьогодні передали 9 систем РЕБ, 100 FPV-дронів, безпілотний авіакомплекс "Грім" та антенний комплекс на потреби бійців. Дякую Куп‘янській громаді за участь у зміцненні обороноздатності Харківщини", – зазначив очільник області.

Він повідомив, що окупанти нищать цивільну інфраструктуру, гатять по логістичим маршрутам, комунальним об‘єктам. Застосовують усі виді зброї: керовані авіабомби, артилерію, БПЛА та ін.

"З огляду на безпекову ситуацію, на Раді оборони області розглянемо питання примусової евакуації родин із дітьми з сел Моначинівка, Дорошівка", – наголосив Олег Синєгубов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Мер Харкова звернувся до міст-побратимів із закликом про допомогу

Міський голова Ігор Терехов звернувся до міст-побратимів Харкова, щоб висловити вдячність за допомогу, та закликав використати всі можливі механізми для припинення ударів країни-агресора по місту та області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Станом на сьогодні Харків має 32 міста-побратими. Від початку повномасштабної війни рф проти України вони надають суттєву допомогу. Від імені всіх харків’ян мер подякував очільникам і мешканцям міст-партнерів. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться