У Харкові створили новий департамент: чим він займатиметься

Цей департамент є першим в Україні такого роду

Депутати Харківської міськради на позачерговій сесії підтримали створення Департаменту інклюзивної доступності та безбар'єрного середовища. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Департамент здійснюватиме державну політику у сфері створення та функціонування безперешкодного середовища для всіх груп населення. Це стосується різних сфер - транспорту, будівництва, благоустрою, соціальної інфраструктури та ін.

"Новий департамент виконуватиме значущі для суспільства функції. Сьогодні дуже багато людей потребують захисту. Ми першими в Україні створюємо такий орган, і я сподіваюся на його результативну роботу", - підкреслив міський голова Ігор Терехов. 

Як розповів заступник директора Департаменту соціальної політики Юрій Шпарага, Україна ратифікувала багато міжнародних документів у цій галузі, які були введені в дію указами Президента чи постановами уряду. Однак на місцевому рівні жодної структури, яка б контролювала виконання взятих державою зобов’язань, до сьогодні не було.

За його словами, після проведення повного аудиту цієї галузі буде розроблена низка місцевих програм, які допоможуть забезпечити повноправність усіх мешканців Харкова.

"Мова йде не лише про пандуси та шрифти Брайля, адже існують й інші бар’єри. Наприклад, працевлаштування людей старшого віку. Щоб здолати цей бар’єр, імовірно, необхідно затвердити програму перекваліфікації цих людей, допомогти їм реалізувати себе. Якщо ми хочемо приєднатися до світової спільноти, то повинні забезпечити повноцінне життя та захист прав усіх громадян", - наголосив Юрій Шпарага.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові з ректорами вишів обговорили питання мобілізації

"Сьогодні питання захисту України – на першому місці. Мобілізаційний процес триває, і ми маємо зробити все можливе, аби не допустити маніпуляцій, пов'язаних зі здобуванням освіти й ухиленням від служби в армії", – сказав Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА закликав ректорів університетів області провести наради з працівниками навчальних закладів щодо недопущення випадків умисної маніпуляції умовами здобуття освіти з метою отримання відстрочення військової служби та приділити особливу увагу цьогорічному процесу набору абітурієнтів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться