На Харківщині проєктують укриття вдвічі дорожче, ніж школу в Харкові – ХАЦ

У громаді на Харківщині проєкт будівництва шкільного укриття коштує вдвічі дорожче, ніж цілої школи у Харкові

Відділ освіти Валківської міськради оголосив торги на проєкт будівництва протирадіаційного укриття для Шарівського ліцею. Очікувана вартість проєктних робіт становить 2,6 млн грн, що вдвічі дорожче, ніж вартість проєктних робіт першої “підземної” школи у Харкові.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо в результаті аналізу сайту “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

Згідно з документами, планується будівництво протирадіаційного укриття на 300 осіб, що у кілька разів менше, ніж у першій “підземній” школі у Харкові. Крім того, проєкт у Шарівці передбачає ряд робіт із благоустрою: хочуть прокласти тротуар до захисної споруди цивільного захисту, зробити асфальтобетонне покриття тротуарів та доріг, побудувати майданчик для баскетболу, мініфутболу, волейболу.

Варто зазначити, що потенційні учасники торгів в коментарях до закупівлі пишуть про дискримінаційну умову: є вимога щодо аналогічних договорів, повністю виконаних від листопада 2023 року.

“Виконати дану умову зможуть лише ті учасники, які мають не менше одного повністю виконаного аналогічного договору за пів року 2024 року, що є дискримінаційним по відношенню до інших суб’єктів господарювання і суперечить вимогам законодавства ( так як термін укладання та виконання таких договорів не вимагається умовою законодавцем) Просимо привести у відповідність дану вимогу”, – йдеться у коментарі до закупівлі.

І це єдиний коментар серед десятка до цієї закупівлі, який залишається без відповіді замовником.

Виконати проєктні роботи потрібно буде до 1 вересня.

Варто зазначити, що у Харкові паралельно підписали угоду щодо проєктних робіт будівництва нового протирадіаційного укриття для школи в районі станції метро “Армійська”.

Ціна проєктних робіт для школи в місті вдвічі дешевша, ніж у Валківській громаді. Підрядником стало ТОВ “Енергопромпроект”. Засновниками є Дмитро Ганенко та Павло Самотой. Ця фірма активно отримувала підряди на обстеження зруйнованих будинків у Харкові.

ХАЦ звернувся за коментарем стосовно цієї закупівлі до Валківського міського голови Валерія Скрипніченко.

“Відділ освіти оголошує тендер. Це сума початкова. Яка вона буде на виході, ми не знаємо. Так, я знаю, що там включили будівництво майданчиків, благоустрій… Добре, я подивлюся уважно документи”, - зазначив Валківський міський голова.

Читайте також: Харківська поліція затримала 30 людей: що відбувається 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться