Мешканцям Харківщини можна не платити за газ: чи правда це

У пабліках Харкова поширюють викривлену інформацію

У соціальних мережах активно поширюються повідомлення, що українцям з Харківщини, Сумщини та Донеччини нібито скасували плату за газ. У Харківській філії "Газмережі" звертають увагу абонентів: ця інформація викривлена.

"Ми дякуємо всім клієнтам, які відповідально сплачують за послуги доставки "блакитного палива". Ваші кошти дозволяють нам оперативно "реанімувати" мережі після ворожих обстрілів і продовжувати розподіляти газ до ваших осель", – написали у газовій компанії.

picture

Зазначимо, що ця "клікбейтна" новина почала поширюватися з відомого українського телеграм-каналу, яку швидко "підхопили" інші пабліки.

Насправді, портал "Коментарі" раніше писав про те, що мешканці Харківщини можуть першими отримати газ у балонах для зими.

Передбачається створити механізми, які дозволять поставляти скраплений газ у балонах як гуманітарну допомогу для проходження зимового періоду вразливим категоріям населення на прифронтових територіях. Експериментальний проєкт постанови розробляється Міненергетики спільно з Мінреінтеграції та іншими зацікавленими сторонами. Пілотною областю для відпрацювання проєкту буде Харківська. Пізніше таку гуманітарну допомогу вирішили надавати й мешканцям Сумщини та Донеччини.

"Ми маємо забезпечити гуманітарним побутовим газом вразливі категорії населення прифронтових територій. Тому необхідно обʼєднати зусилля і злагоджено відпрацювати цей гуманітарний трек на Харківщині для подальшого масштабування в інших прифронтових регіонах", – наголосила Віцепремʼєрка Ірина Верещук.

Ні про яке скасування плати за житлово-комунальні послуги, в тому числі і за газ, не йдеться.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині почали видавати дрова людям

На сьогоднішній день розпочаті роботи з забезпечення соціально незахищених верств населення Балаклійської громади деревиною паливною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Балаклійської міської військової адміністрації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться