У Харкові місцеві жителі зможуть отримати до 70% компенсації за придбаний генератор

Ігор Терехов оголосив про програму підтримки ОСББ: компенсація на генератори до 100 000 гривень

Міський голова Харкова Ігор Терехов оголосив про масштабну програму підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та кооперативів у підготовці до зими. У рамках цієї ініціативи, місто надасть суттєву компенсацію у розмірі 70% від вартості придбаного генератора, з максимальною сумою відшкодування до 100 тисяч гривень.

Програма фінансується за рахунок муніципального бюджету, завдяки підтримці депутатів міської ради, які одноголосно проголосували за виділення необхідних коштів.

“Дякую депутатам за підтримку відповідної муніципальної програми на сесії. Адже за нинішніх умов важливо дати можливість усім багатоквартирним будинкам підготуватися до майбутньої зими, забезпечивши себе резервними джерелами живлення на випадок тривалих відключень електропостачання”, - зазначив Ігор Терехов. 

ОСББ та кооперативи, які бажають скористатися цією можливістю, повинні будуть подати відповідну заявку та надати документи, що підтверджують придбання генератора. Після розгляду заявки, місто перерахує компенсацію на рахунок заявника.

Нагадаємо, що Харків активно готується до наступного опалювального сезону. Мер міста Ігор Терехов повідомив, що до початку зими у місті буде встановлено 141 новий об'єкт вироблення енергії. Це включає генераційні та когенераційні установки, а також блочно-модульні котельні, що забезпечать місто теплом та електроенергією.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Харкова обговорив важливі питання з представниками місцевої влади. Основні теми наради — безпека та підготовка до майбутнього опалювального сезону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться