Нова система оповіщення в Харкові: що зміниться для мешканців

Харків готується до осені з новою системою оповіщення про повітряні тривоги

Міський голова Ігор Терехов сьогодні на позачерговій сесії міськради оголосив про плани впровадження унікальної системи оповіщення про загрози з боку Росії. Ця нова система, яка має запрацювати вже восени, обіцяє суттєво змінити життя харків'ян, надаючи їм більш точну та своєчасну інформацію про потенційні небезпеки.

Зокрема, система буде адаптована до різних районів міста, враховуючи їхню віддаленість від кордону та ймовірність загроз. Це означає, що мешканці отримуватимуть сповіщення лише тоді, коли загроза є реальною для їхнього району, що зменшить кількість хибних тривог і підвищить довіру до системи.                                                       

Проєкт вже отримав необхідне фінансування, а Генеральний штаб ЗСУ підтвердив свою готовність до співпраці. 

Мер Терехов висловив упевненість, що нова система зробить життя в Харкові безпечнішим та спокійнішим. Він підкреслив, що точні та своєчасні сповіщення дозволять мешканцям швидше реагувати на загрози та приймати правильні рішення щодо своєї безпеки.

"Також маємо домовленості з Генштабом щодо підключення цієї системи. Тому сподіваюся, що вже восени місто матиме власну систему оповіщення про повітряні тривоги. Тоді життя в Харкові виглядатиме зовсім по-іншому", - зазначив мер. 

“Коментарі” також повідомляли, що сьогодні о 6:40 ранку російські війська знову обстріляли Куп'янськ, внаслідок чого 71-річний чоловік отримав поранення. Потерпілого госпіталізували до медичного закладу. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.             



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться