На Харківщині суд повернув державі землі оборони на кордоні з Росією

Державі повернуто стратегічні землі на кордоні з Росією вартістю 15 млн гривень

Київська окружна прокуратура Харкова повернула у власність України земельні ділянки оборони на кордоні з Росією вартістю майже 15 млн гривень. Суд задовольнив позов прокуратури, визнавши незаконним вибуття земель з державної власності.

Деталі справи

Спірна земельна ділянка площею близько 1,4 га розташована у Вовчанському районі Харківської області, в межах прикордонної смуги. У 2020 році ділянка була незаконно зареєстрована як землі сільськогосподарського призначення, що суперечить законодавству, оскільки землі прикордонної смуги можуть перебувати виключно у державній власності та використовуватися для оборони країни.

picture

Прокуратура довела в суді, що вибуття ділянки до комунальної власності відбулося з порушенням закону. Господарський суд Харківської області підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов, зобов'язавши повернути землі державі.                                                                  

“Наразі триває строк на апеляційне оскарження.  Роботу на вказаному напрямі проведено у тісній співпраці з Харківською обласною військовою адміністрацією та 4-м прикордонним загоном Державної прикордонної служби України”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що досудовим розслідуванням встановлено, що у підозрюваного у власності перебуває кафе з адміністративними приміщеннями у селищі Бабаї Харківського району. Проте у подальшому він незаконно захопив сусідню земельну ділянку, що належить державі та перебуває в постійному користуванні Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться