В Харкові кожен десятий – переселенець: оновлені дані

Серед ВПО, які мешкають у Харкові, - понад 11 тис. осіб з інвалідністю

Станом на 1 серпня 2024 року у Харкові офіційно зареєстровано 199,2 тисячі внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Це означає, що кожен десятий мешканець міста – людина, яка була змушена покинути свій дім через війну. Про це повідомили в Харківській міській раді. 

Згідно з даними Інтегрованої системи обліку інформації про ВПО, переважна більшість переселенців (майже 175 тисяч) прибули до Харкова після початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року. Більшість з них – вихідці з Харківської та Донецької областей, регіонів, які найбільше постраждали від бойових дій.

Серед ВПО, які знайшли прихисток у Харкові, є понад 11 тисяч осіб з інвалідністю, понад 27,4 тисячі дітей та 52,6 тисячі пенсіонерів. Це свідчить про те, що війна не щадить нікого, і серед переселенців є представники найуразливіших верств населення.

Наразі 50 тисяч родин ВПО у Харкові отримують державну допомогу на проживання. Проте, попри підтримку з боку держави, переселенці стикаються з численними труднощами: пошук житла та роботи, адаптація до нового середовища, психологічні травми.

Міська влада та громадські організації докладають зусиль для інтеграції ВПО у життя Харкова. Створюються центри підтримки, надається гуманітарна допомога, організовуються заходи з психологічної реабілітації.

Раніше “Коментарі” писали, що на Харківщині видають гуманітарну допомогу. Видача допомоги буде проводитися для усіх мешканців та ВПО, які зареєстровані та фактично проживають на території смт Старий Салтів. Для отримання продовольчої допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН необхідно пред’явити оригінали документів: - паспорт; - ідентифікаційний код; - довідка ВПО; - свідоцтво про народження (для дітей).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться