На Харківщині стало менше КАБів – військові розповіли про причини

Про оперативну ситуацію в області повідомив начальник ХОВА Синєгубов

На Харківщині констатують значну меншу кількість застосування керованих авіабомб. Про це сьогодні в етері нацмарафону повідомили начальник ХОВА Олег Синєгубов, а також речник ОТУВ "Харків" Віталій Саранцев, інформує портал "Коментарі".

"Якщо раніше за добу фіксували від 30 до 60 КАБів, то зараз випущено лише кілька авіабомб та дві ракети", – зазначив Синєгубов.

Віталій Саранцев у свою чергу пояснив, куди "зникла" авіація рф біля кордонів поблизу Харківщини.

"Зменшення кількості авіаударів ми пов’язуємо з тим, що відбулися певні наші дії в районі аеродрому "Морозовськ", де були знищені як аеродромна інфраструктура, так і склади з боєприпасами. Також ми пов’язуємо з появою F-16 в українському небі. А також з заявами президента щодо посилення ППО на Харківщині. І також, це може бути пов’язано з тим, що противник авіаційного компонента задіює на тому напрямку, який наразі для нього є більш важливим, – це Покровський напрямок, Донеччина", - сказав речник ОТУВ "Харків" Віталій Саранцев у етері нацмарафону.

Олег Синєгубов також зазначив, що від безпекової ситуації на Харківщині залежатиме і освітній процес, а саме – надолуження освітніх втрат дітей за партами.

"Щодо початку навчального року. У прикордонних територіях освітній процес має відбуватись у захисних спорудах.

Зосереджуємося на тому, щоб розбудовувати мережу безпечних укриттів, де діти зможуть навчатися офлайн. Тільки за таких умов. Водночас учні матимуть можливість обрати дистанційну форму навчання", – зазначив голова ОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України обговорили процес відновлення офлайн-навчання на Харківщині. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Відновлення офлайн-навчання на прикордонних територіях буде можливе тільки в закладах освіти, які мають захисні споруди, що відповідають чинним будівельним нормам, зазначив Синєгубов. У 2024 році з державного бюджету виділено 500 млн грн для облаштування безпечних умов у 6 загальноосвітніх закладах Харківщини.

Де планують відновити очне навчання – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться