У Харківській області відновлять дороги, зекономивши мільярд гривень

Служба відновлення уклала договори на утримання доріг на Харківщині, зекономивши при цьому купу грошей

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області уклала два договори загальною вартістю 2,47 млрд грн щодо утримання доріг державного значення та мостів у Харківській області. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”, інформує портал "Коментарі".

На 967,5 млн грн уклали договір з ТОВ “Ростдорстрой”. Економія на торгах склала майже 521 млн грн. За цим договором відремонтують:

picture

Ще на 1,5 млрд грн уклали договір з ТОВ “Група компаній “Автострада”. Економія в результаті торгів становить 503,5 млн грн.

Перелік доріг:

picture

Мова йде як про ліквідацію вибоїн на дорогах, так і про утримання супутньої інфраструктури: проведення розмітки, ремонт та фарбування огороджень, підтримку в робочому стані мостів. Також до вартості включили утримання доріг взимку.

Договори діють до 31 липня 2027 року.

Крім цього, також пройшли торги на утримання доріг в області, в результаті яких планується укласти договір на 2,73 млрд грн з ТОВ Автомагістраль-Південь”.

У травні 2024 року Служба відновлення уклала вже одну угоду на утримання доріг області з ТОВ “Автомагістраль-Південь” на 2 млрд грн.

Минулого тижня під час спілкування з журналістами начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алексєєв зазначив, що заборгованість перед підрядниками за всіма напрямкам діяльності Служби становить понад 2 млрд грн, зокрема борг за утримання доріг – 465,4 млн грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

НАБУ і САП затримали двох співорганізаторів злочинної схеми щодо заволодіння понад 12,5 млн грн та замаху на заволодіння ще 120 млн грн під час закупівлі трансформаторного та вимірювального обладнання АТ "Харківобленерго".

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ, інформує портал "Коментарі". Йдеться про в.о. голови правління АТ "Харківобленерго" (2020-2024 рр.) та керівника комерційного підприємства. Оборудка полягала у продажі товариству заздалегідь обраними компаніями трансформаторів та лічильників за завищеними цінами.

Що кажуть у пресслужбі товариства – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться