«Менеджер Фірташа» працюватиме у КП «Харківводоканал» – ХАЦ

У “Харківводоканал” зайшов “менеджер Фірташа”

На посаду першого заступника директора комунального підприємства “Харківводоканал” планують призначити Рафаеля Джиоєва. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з декларації кандидата на посаду, яку Джиоєв опублікував на сайті НАЗК.

"Рафаель Джиоєв – досвідчений менеджер газової сфери. Він багато років працював керівником “Харківміськгазу” та ТОВ “Регіональна газова компанія”, афілійованої з олігархом-втікачем Дмитром Фірташем", – зазначають в ХАЦ.

У травні 2023 року СБУ опублікувала телефонну розмову олігарха Фірташа та керівника “Регіональної газової компанії” Олексія Тютюнника. У ній йшлося про те, як юристи олігарха незаконно змінили директора газорозподільної компанії “Харківміськгаз” та призначили Джиоєва. Також, за інформацією СБУ, Фірташ давав вказівки Тютюннику вивести з компанії 120 мільйонів гривень через імовірну націоналізацію підприємства.

Тютюнник говорить бізнесмену, що один із юристів на ім’я Олександр повернув у державному реєстрі на посаду директора АТ “Харківміськгаз” Рафаеля Джиоєва.

“Через реєстратора там кувиркався, як міг. Повернув зараз. І зараз ми робимо спробу закріпити це забезпеченням. Якщо вийде, то ми вистрибнули. Не вийде, будемо далі штовхатися. Але зараз у реєстрі Рафаель – директор”, – сказав Тютюнник, чим викликав схвальний сміх Фірташа, приводить розмову бізнесменів медіа “Думка”.

За даними декларації Джиоєва, у 2023 році він отримав у “Харківміськгазі” майже чотири мільйони гривень заробітної плати, а ще три мільйони гривень як зарплату від ТОВ “РГК”.

Також Джиоєв у декларації вказав дружину – Наталію Кісієву, яка є громадянкою рф.

Серед майна у родини є три автівки, зокрема BMW X7 вартістю 5 млн грн.

У декларації зазначено, що Джиоєв був радником керівника КП “Харківські теплові мережі” Василя Скопенка ще минулого року. А тепер буде першим заступником директора іншого комунального підприємства у Харкові. Генеральним директором КП “Харківводоканал” є Віталій Панов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться