У Харкові черговий бебі-бум: подробиці

З початку війни у Харкові з’явилося на світ понад шість тисяч дітей

75 дітей народилося в місті Харкові з 15 по 21 серпня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я, серед новонароджених - 38 хлопчиків і 37 дівчаток, у тому числі двійня – дві дівчинки.

Загалом з початку війни в Харкові з'явилося на світ 6009 дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Харківщина потрапила в антирейтинг: питання життя та смерті

З початку року найбільше людей померло на Дніпропетровщині, Харківщині та у Києві. Найменше — на Херсонщині та Донеччині. Таку сумну статистику надали аналітики проєкту Опендатабот, інформує портал "Коментарі".

З січня по червень на Харківщині померло 17 999 людей. Новонароджених у Харківській області – 3 798 дітей. Водночас найбільше народилося дітей у Києві (9 695), на Львівщині (7 923) та Дніпропетровщині (6 962). У прифронтових регіонах, таких як Херсонщина (221 дитина) та Донеччина (702), народжуваність значно нижча. На Луганщині за півроку не було зареєстровано жодного немовляти.

Читайте також: До кінця року планують завершити ремонт в Обласному перинатальному центрі

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов провів зустріч із працівниками медзакладу та обговорив нагальні питання щодо реалізації проєкту, інформує портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХОВА.

"Обласний клінічний перинатальний центр є надкластерним закладом, який від початку повномасштабної війни ні на день не припиняв своєї діяльності. Для забезпечення сучасних та більш комфортних умов перебування пацієнтів і умов праці заклад потребує завершення ремонтних робіт, які було розпочато у 2018 році. Ставимо за мету передбачити кошти та запустити ці відділення вже до кінця року", – зазначив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться