У метрополітені Харкова діють зміни

На станції «Майдан Конституції» тимчасово зачинено частину пішохідного переходу

Вихід №6 з підвуличного пішохідного переходу на станції "Майдан Конституції" (у бік Площі Конституції) тимчасово зачинено для користування пасажирів у звʼязку з проведенням ремонтних робіт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КП "Харківський метрополітен".

Про відновлення роботи вказаної ділянки підвуличного пішохідного переходу буде повідомлено додатково.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Синєгубов підписав розпорядження про перейменування вулиць та станцій метро у Харкові

Останнє розпорядження про перейменування об'єктів топоніміки підписав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХОВА. Нагадаємо, процес деколонізації в регіоні відбувається згідно Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії".

"Це - важливий крок деколонізації та усунення російських маркерів з нашого публічного простору. Як виконавчий орган влади, ми дотримуємося всіх правових процедур. Наголошую, що ОВА має повноваження перейменувати лише ті топоніми, які підпадають під дію відповідного Закону. Здійснити перейменування всіх вулиць не в нашій компетенції. Але відповідні перейменування своїм рішенням здійснюють органи місцевого самоврядування", - зазначив Олег Синєгубов.

Активісти організації "Деколонізація. Україна" висловили невдоволення таким перейменуванням. "У Харкові не буде вулиць Симона Петлюри, Олександра Клушина, Євгена Коновальця, Міська Барбари, Братів Сім'янцевих, Пластової, Гетьмана Мазепи. Політична відповідальність лежить лише на Синєгубові", – написали у "Деколонізації".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться