Мешканців Харківщини, які отримали компенсацію «єВідновлення», будуть перевіряти

Усі, хто отримав таку компенсацію, мають відзвітувати про витрачені кошти

Мешканцям громад, які отримали грошову компенсацію для ремонту пошкодженого будинку або квартири у межах державної програми "єВідновлення", після закінчення відновлювальних робіт необхідно надати відповідне інформаційне повідомлення у застосунку Дія або через ЦНАП, а також відзвітувати про витрачені кошти за цільовим призначенням. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка.

Повідомлення необхідно подати не пізніше ніж через 12 місяців після дати нарахування коштів для компенсацій категорії А та 18 місяців для компенсацій категорії Б.

Ремонт категорії А – розрахована сума компенсації не перевищує 200 000 гривень.

Ремонт категорії Б - розрахована сума компенсації становить від 200 000 до 500 000 гривень.

"Зверніть увагу, що отримувачі грошової компенсації, які вчасно повідомлять про завершення робіт, потраплять під вибіркову перевірку – 5% від кількості поданих повідомлень. Ті, хто не повідомлять – потраплять під 100% перевірку цільового використання коштів", – наголосив Задоренко.

Телефон для довідок: +38 (068) 242 43 88.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині хотіли "заробити" на "єВідновленні"

За даними слідства, в Ізюмському районі у період 2023-2024 років правоохоронці виявили факти оформлення документів з фейковими відомостями для подальшого отримання державної компенсації за зруйноване житло внаслідок збройної агресіі рф через програму "єВідновлення".

Насправді нерухоме майно не зазнало жодних пошкоджень чи руйнувань з моменту повномасштабного вторгнення ворога. Крім того, особи навіть не були власниками житла, а мали лише опосередковане відношення до будинків. Завдяки підробленим документам посадовці проводили на них державну реєстрацію права власності на вказані об’єкти нерухомості. Що буде шахраям – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться