Під Харковом планують здати в експлуатацію 27 житлових багатоквартирних будинків

Мешканці громад під Харковом зможуть заселитися до своїх домівок вже цього року

27 багатоквартирних будинків у Дергачах та Руській Лозовій планують здати в експлуатацію цього року. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва очільник Харківщини зазначив, що торік коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та з міського бюджету Дергачівської громади було розпочато капітальний ремонт багатоповерхівок, які зазнали значних руйнувань внаслідок дій окупанта. Цього року, після всіх відновлювальних робіт, люди зможуть повернутися у свої помешкання.

У Дергачах та селищі Слатине завдяки іноземній допомозі відремонтували покрівлі в 12 багатоквартирних будинках.

Разом із тим оновлено ще додатково 17 дахів коштом місцевого бюджету.

Для пошкодженого приватного сектору була залучена волонтерська допомога у вигляді будматеріалів, і це дозволило оперативно усунути наслідки обстрілів більш ніж в 1000 будинках.

"Разом із житловим фондом у пріоритеті і відновлення критичної інфраструктури – наразі відбудовано 5 із 7 котелень, забезпечено генераторами високої потужності на випадок довготривалої відсутності світла", – підкреслив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Майбутній науковий квартал у Харкові може залучити підприємців, науковців та айтівців:деталі

Харківський міський голова Ігор Терехов 1 лютого обговорив подальші кроки у розробці Генерального плану міста Харкова з представниками Фонду Нормана Фостера, Європейської економічної комісії ООН та експертами Оксфордського та Гарвардського університетів.

У ході зустрічі члени архітектурного бюро Нормана Фостера презентували нові напрацювання в рамках розробки Генплану та розглянули потенційні напрямки роботи з підготовки Економічної стратегії на основі пілотного проєкту "Науковий квартал".

Мер зазначив, що Харків був і залишається центром промисловості на Сході України, і майбутня економічна модель міста має розроблятися з пріоритетом на збереження і розвиток цих виробничих потужностей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться