У Харківській області будуть проводити перевірки по домівках

У громаді на Харківщині перевірятимуть переселенців

У Первомайській громаді на Харківщині протягом лютого-березня 2024 року будуть проводитися перевірки достовірності відомостей, які подаються власниками домогосподарств для надання компенсації, за місцем розміщення внутрішньо переміщених осіб, за програмою "Прихисток". Про це повідомив Первомайський міський голова Микола Бакшеєв.

Так, перевірка буде проводитися уповноваженими особами виконавчого комітету міської ради шляхом ідентифікації осіб з пред’явленням ними паспорта громадянина України, свідоцтва про народження малолітньої дитини, посвідки на постійне проживання, довідки про взяття на облік ВПО.

"У разі встановлення факту необґрунтованості відомостей, які подані власниками домогосподарств, виплата компенсації буде припинена; при встановленні обставин, що містять ознаки кримінального правопорушення, буде повідомлено в органи Національної поліції України", – зазначив очільник громади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові хочуть побудувати муніципальне житло: експерти про переваги та ризики

Наприкінці січня міський голова Харкова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН. Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста.

"Ми б хотіли взяти за досвід післявоєнне відновлення Німеччини, коли саме місто є замовником будівництва житла і потім може здавати це житло в довгострокову оренду з правом викупу для містян. Це було б набагато дешевше для людей, ніж купувати квартири за ринковими цінами у комерційних забудовників, що важливо з огляду на кількість постраждалих від російської агресії зараз", - повідомив Ігор Терехов.

Журналіст порталу "Коментарі" запитала у експертів, чи актуальна для Харкова німецька модель повоєнної відбудови і як будівництво муніципального житла може створити конкуренцію приватним забудовникам та рієлторам у місті.

Які є ризики та переваги цього проєкту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться