На Харківщині перевіряли спеціальне обладнання: для чого його залучатимуть

Розмінувальники разом з київськими науковцями перевіряли пристрій для виявлення боєприпасів

У Харківській області розмінувальники разом з науковцями протестували калієвий магнітометр – градієнтометр GSMP-25. Таке обладнання може допомагати виявляти вибухонебезпечні предмети на місцевості. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

Дане тестування відбулося у рамках Меморандуму про співпрацю із ННІ "Інститут геології" Київського національного університету імені Тараса Шевченка, співробітники якого прибули на Харківщину.

За допомогою даного пристрою проведено роботи з відпрацювання магнітної зйомки для знаходження мін та боєприпасів, що не розірвалися.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський разом з Міністром оборони України Рустемом Умєровим здійснили робочу поїздку до військових частин і підрозділів, які тримають оборону на Авдіївському та Куп’янському напрямках. Про це Олександр Сирський повідомив у соцмережах, інформує портал "Коментарі".

"Оперативна обстановка надзвичайно складна та напружена. Російські окупанти продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Не рахуються із втратами та продовжують застосовувати тактику “м’ясних штурмів”. Так, лише на Авдіївському напрямку минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили 29 атак російських окупантів. Крім того, ворог активно застосовує авіацію, наносить ураження керованими авіаційними бомбами, веде щільний мінометний та артилерійський вогонь по нашим позиціям", – зазначив генерал.

З Міністром оборони України, безпосередньо на місцях, заслухали командирів бригад, тактичних груп та угруповань, які ведуть оборонні дії в надзвичайно складних умовах. Спільно проаналізували наявні ресурси та потреби військових.

За результатами роботи було ухвалено низку важливих рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей військових частин та попередження дій ворога.

Що зараз робиться на Куп’янському напрямку: інформація станом на ранок

Окупанти за добу не проводили наступальних дій, проте б’ють по цивільному населенню

Нагадаємо, що за минулу добу ворог здійснив обстріли міста Вовчанськ на Харківщині. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Внаслідок дій окупанта 61-річна цивільна жінка загинула від міно-вибухової травми, ще одна 50-річна цивільна була поранена. У момент обстрілу люди перебували на місцевому ринку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться