У громаді на Харківщині виплачують по 50 тисяч гривень мешканцям

У Богодухівській громаді почали платити 50 тисяч грн за доєднання до війська: що відомо

З 1 січня міська рада Богодухова на Харківщині ухвалила рішення виплачувати одноразову грошову допомогу жителям, які доєдналися до армії. 11 січня друга людина оформила заяву на отримання грошей.

Послуга розповсюджується на "всіх" жителів громади та переселенців, які доєднаються до армії, розповів Суспільне Харків міський голова Володимир Бєлий, інформують "Коментарі. Харків".

"І для мобілізованих, і для контрактників, і ВПО, які мобілізуються з нашого центру військового комплектування. На добровольців — так само. Вже оформили першу людину 8 січня. 11 січня оформлюють другого чоловіка. Вони вже зараховані до Збройних сил", — каже Бєлий.

У резерв для виплат на 2024 рік, за словами мера, заклали 10-15 млн гривень. За потреби міська рада шукатиме додаткові джерела коштів, говорить міський голова.

"Витрати ми скоротили на суму в межах 10 мільйонів. У першу чергу, шляхом зменшення фонду оплати праці: ми скасовували або значно зменшили преміальні виплати. Також шляхом зменшення витрат на ремонт доріг, на близько 2-3 мільйони", — розказав Володимир Бєлий.

Після подання заяви на виплату новобранці отримуватимуть її приблизно за 7-10 днів: "Такої практики ще немає, перша людина пройде процес, тоді можемо сказати, скільки проходить часу. Але не місяць".

У Програмі соціального захисту населення Богодухівської громади від 22 грудня 2023 року йдеться, що на 2024 та 2025 роки міська рада виділила з бюджету по 10 млн грн. Одноразову допомогу надаватимуть за особистою заявкою "мобілізованим жителям громади та ВПО, які зареєстровані у громаді та мобілізовані з неї".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що відбувається на Куп’янському напрямку станом на 16 січня

Окупанти не полишають спроб пробитися біля Синьківки та б’ють з авіації, де відбувається наступ – читайте за посиланням.

Протягом минулої доби відбулося 94 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 68 авіаційних ударів, здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться