У Харкові справжній бебі-бум: скільки дітей народилося за тиждень

За тиждень у Харкові народилося понад 60 діточок

У місті Харкові народилася 61 дитина з 8 по 14 лютого. Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я, серед новонароджених – 38 хлопчиків і 23 дівчинки, інформує портал "Коментарі".

Загалом з початку війни в Харкові з'явилося на світ 4326 дітей.

Раніше "Коментарі" повідомляли:

Родинам із сімейними формами виховання з нагоди 15-річчя створення виплатять 50 тисяч гривень

Родина Алькема однією з перших утворила дитячий будинок сімейного типу в Богодухівському районі. Цьогоріч вони відзначатимуть 15-річчя та отримають від держави грошову допомогу в розмірі 50 тис. грн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХОВА.

За словами заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської, у 2024 році передбачено виплату одноразової грошової допомоги для 27 родин з нагоди 15-річчя функціонування. Таким чином працюють над покращенням умов проживання родин, які взяли на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зазначається, що у межах Програми підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023-2027 роки при створенні дитячого будинку сімейного типу, прийомної сім’ї або патронатної родини передбачена виплата 30 тисяч гривень допомоги та 50 тисяч – з нагоди їх 15-річного функціонування.

Також передбачена щомісячна виплата ДБСТ і прийомної сім'ї у розмірі 5 тисяч гривень, які взяли на виховання дитину, позбавлену батьківського піклування або з інвалідністю підгрупи А.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові хочуть побудувати муніципальне житло.

Журналіст порталу "Коментарі" запитала у експертів, чи актуальна для Харкова німецька модель повоєнної відбудови і як будівництво муніципального житла може створити конкуренцію приватним забудовникам та рієлторам у місті. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться