У Харкові та області мешканці отримують особливі повідомлення

У Харківській області мешканців закликають створювати особливі родини

Харківська ОВА запустила смс-оповіщення для популяризації сімейного влаштування дітей. Про це розповіла заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, інформують "Коментарі. Харків".

У повідомленні вказано номер безоплатної "гарячої лінії" з питань альтернативних форм сімейного виховання: 0 800 300 823, яка працює з 9:00 до 17:00.

"Окрім смс-оповіщень, у межах спільної інформкампанії з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розмістили на Харківщині інформаційні білборди, сітілайти та постери в усіх громадських місцях. У такий спосіб ознайомлюємо населення, які на сьогодні існують форми сімейного влаштування. Також подаємо корисну інформацію для трансляції в радіоефірах, аби проінформувати людей на тему встановлення опіки та піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування", – сказала Віта Ковальська.

На сьогодні в області діє 134 дитячих будинків сімейного типу і 229 прийомних сімей, в яких виховується 1337 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

"Усім, хто ще вагається чи брати дитину на виховання до своєї родини, пам’ятайте, навіть у такі непрості часи ви зможете подарувати дітям любов і турботу, якої вони так потребують", – зазначила заступниця начальника ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області курсують безкоштовні приміські автобуси (розклад)

Гуманітарний Фонд для України (UHF) гуманітарна місія "Проліска"у 2024 році продовжила співпрацю з Балаклійською міською військовою адміністрацією ще на рік. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської МВА.

З понеділка, 15 січня, жителі з віддалених куточків Балаклійської громади можуть і надалі абсолютно безкоштовно виїжджати до міста Балаклія та сусідніх сіл.

З графіком руху можна ознайомитись за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться