У Харківській області стартувала реєстрація на отримання грошової допомоги

Зареєструватися можуть власники пошкоджених приватних домоволодінь внаслідок російської агресії на території Дергачівської громади

Естонська рада у справах біженців відкрила реєстрацію на отримання грошової допомоги у розмірі 56 250 грн для подальшого проведення легких ремонтно-відновлювальних робіт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка.

Умови для отримання допомоги:

1. Зареєструватися на онлайн-платформі за посиланням. У формі необхідно зазначити дані потерпілих від війни громадян, а також прикріпити фото руйнувань (вибиті або розбиті вікна, двері тощо).

2. Після заповнення і відправки анкети технічні фахівці Естонської ради у справах біженців проаналізують збитки та ухвалять рішення щодо надання коштів.

3. Кошти нараховуються на банківську картку громадянина (за наданим IBAN) двома траншами:

Перший транш – сума у розмірі 18 750 грн. Після отримання виділених коштів протягом одного-двох тижнів необхідно надати чеки, квитанції або акт виконаних робіт, що підтверджує використання коштів на придбання будівельних матеріалів або залучення фахівців-ремонтників. Необхідно витратити усі надані кошти (можна трохи більше, але не менше виділеної суми).

 Після отримання та верифікації чеків (або інших документів) виділяється другий транш – сума у розмірі 37 500 грн (умови використання такі самі, як з першим траншем).

4. Ви повинні мати можливість використати ці кошти у найближчі два-три тижні з моменту надходження фінансової допомоги: доступ до магазинів з будівельними матеріалами, а також до залучення технічних фахівців та будівельників.

5. Після завершення ремонтних робіт ви маєте допустити представників Естонської ради у справах біженців до вашого домоволодіння для перевірки, що отримані кошти використано саме на відновлювальні роботи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що відбувається на Куп’янському напрямку станом на 16 січня

Окупанти не полишають спроб пробитися біля Синьківки та б’ють з авіації, де відбувається наступ – читайте за посиланням.

Протягом минулої доби відбулося 94 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 68 авіаційних ударів, здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться