У Харкові розфарбували радянський пам'ятник (ФОТО)

Активісти надіслали владі міста звернення про демонтаж пам'ятника

У Харкові триває боротьба з пам'ятниками радянської епохи. Черговий пам'ятник розфарбували у місті. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію проєкту “Деколонізація. Україна”.

Погруддя комсомолки Галини Нікітіної, встановлене у дворі на вулиці Мироносицькій у Харкові, спробували українізувати, розфарбувавши у національні кольори та кольори прапорів країн-партнерів

“Змусьте наші очі це розбачити. Напис “Верная дочь советского народа”, який пробивається через жовту і блакитну фарби – це крінж. Варто забрати її до музею, поки кувалди не розбили і її. Звернення про демонтаж на ім’я міського голови надіслано”, – повідомили активісти проєкту “Деколонізація. Україна”.

picture

Довідково:

Галина Нікітіна (1917 – лютий 1942) відома як зв’язкова підпільного обкому ВЛКСМ у Харкові в період його окупації нацистами під псевдонімом “Галя-вишивальниця”. 

Саме у квартирі, де вона жила з мамою, у будинку № 23 на вулиці Артема, фактично розташовувався підпільний обласний комітет комсомолу.

Під її безпосереднім керівництвом та особисто участі за два місяці підпільні організації надрукували дванадцять різних текстів листівок. Понад шістсот екземплярів, написаних від руки, і тисячі, залишених обкомом партії, розповсюджували самі.

На початку січня 1942 року її заарештувало гестапо, у лютому розстріляли.

Раніше “Коментарі” повідомляли про ситуацію у місті Красноград Харківської області. Там досі не демонтовано погруддя Пушкіну. Погруддя приховали, загорнувши у чорний пакет. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться