Харків'яни запропонували нові назви станції метро “Пушкінська”

Як харків'яни пропонують перейменувати станцію метро “Пушкінська”

Жителі Харкова звернулися до влади міста з проханням перейменувати станцію метро і запропонували декілька варіантів нової назви. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на звернення, зареєстровані на порталі електронних петицій до влади. 

Містяни зареєстрували відразу декілька ініціатив. 

Даніл Савелло пропонує перейменувати станцію метро “Пушкінська”, на станцію “ім. Г. Сковороди”. “Поруч зі станцією метро "Пушкінська" знаходиться ХНПУ ім. Г.С. Сковороди та вулиця Г. Сковороди, було б логічно назвати станцію на честь цього письменника”, - пояснив автор.

Проголосувати за звернення можна за посиланням.

Денис Пастрам пропонує перейменувати станцію метрополітену “Пушкінська” на “Ярослава Мудрого”. “Декілька аргументів на користь назви “Ярослава Мудрого”:

1. В топоніміці при виборі назв станцій метро, перш за все, керуються орієнтацією пасажирів в просторі та привʼязкою назви станції до конкретних обʼєктів, що розташовані поруч. Як відомо, одразу два виходи зі станції ведуть на вулицю, що названа на честь великого князя Київської Русі, поряд з виходами розташовано памʼятник Ярославу Мудрому, а також Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.

2. Майбутнє передекорування станції не потребуватиме значних фінансових витрат та кардинальної зміни концепту, реконструкцію можна провести відносно недорого використовуючи вже існуючі елементи оформлення станції”, - пояснив автор.

Підтримати звернення можна за посиланням.

Богдан Стисло пропонує назвати станцію метро "Політех" чи "Політехнічна". “Харківський Політех – популяризатор харківської школи науки та освіти, посідає провідні місця серед українських ЗВО у міжнародних рейтингах. Назва “Політех”, або “Політехнічна” чудово вписується у відомий ряд “наукових” та “освітніх” назв наших інших станцій метро: “Студентська", "Академіка Павлова", "Академіка Барабашова", "Архітектора Бекетова", "Університет", "Наукова" та ще раз підкреслить образ Харкова, як студентського міста з потужною науковою школою. Тож пропоную перейменувати ст. метро Пушкінська на ст.метро “Політех” чи “Політехнічна” на честь Харківського Політеху і харківських політехніків”, - пояснив автор.

Проголосувати за звернення можна за посиланням

Голосування за петиції триватиме 90 днів.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в університеті Харкова запропонували варіант перейменування станції метро “Пушкінська”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться