Комунальники пояснили, де та чому в Харкові висаджуватимуть квіти

Чому у Харкові потрібно висаджувати квіти

У Харкові щороку проводять кампанію з висадки квітів - такі роботи виконують і в умовах дії воєнного стану. Комунальники розповіли про особливості цьогорічних робіт та пояснили необхідність висадки квітів у місті, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У 2024 році в Харкові планують висадити близько 1,7 млн квітів. За словами директора СКП “Харківзеленбуд” Дмитра Поздєєва, з метою економії клумби прикрасять на 700-800 тис. квітів менше, ніж у довоєнний час. Директор пояснив, що близько 1,2 млн квітів зараз вирощуються в теплицях підприємства, решту посадкового матеріалу доведеться докупити.

Квіти висаджуватимуть, зокрема, в саду ім. Шевченка, біля Дзеркального струменя, а також у центральних парках районів міста.

Дмитро Поздєєв пояснив, що квітів буде менше, ніж до війни, але підприємство продовжить висадку. “У центральній частині Харкова та інших районах проживає дуже багато людей, які потребують психологічного розвантаження. Один з варіантів його отримання - відпочинок у наших парках та скверах, тому вони мають бути доглянутими”, - зазначив директор підприємства.

Також він розповів, що в парках та скверах Харкова вже розпочалися весняні роботи. Зокрема, в саду ім. Шевченка комунальники найближчим часом фарбуватимуть урни та лави, чиститимуть фонтан тощо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комунальник Харкова отримали важливу допомогу. Працівникам одного з комунальних підприємств передали взуття. Детальніше про гуманітарну допомогу читайте за посиланням

Також читайте, які роботи сьогодні проводитимуть комунальники та де у Харкові не курсує транспорт




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться