У Харкові масштабні руйнування енергетичної інфраструктури: що вирішила влада

Які рішення дозволять забезпечити життєдіяльність Харкова під час війни

Ворожі обстріли Харкова призвели до масштабних руйнувань енергетичної інфраструктури. Про проблеми та способи їх розв'язання розповів Харківський міський голова Ігор Терехов в інтерв'ю інтернет-виданню LIGA.net, повідомляє портал "Коментарі".

Очільник міста зазначив, що окупанти обстрілюють Харків керованими боєприпасами великого калібру, ракетами С-300 та “шахедами”. За його словами, внаслідок останніх обстрілів була зруйнована практично вся енергетична інфраструктура міста. Мер зазначив, що у такий спосіб росіяни вкотре намагаються залякати харків'ян. 

Мер Харкова переконаний, щоб забезпечити життєдіяльність міста під час війни, необхідна диференціація в усіх сферах.

На його думку, в умовах, коли російські війська цілеспрямовано руйнують об’єкти критичної інфраструктури Харкова, альтернативні варіанти подачі тепла та води в будинки є надважливими.

Він розповів про певні напрацювання, які допомогли більш стабільно пройти опалювальний сезон. “Вже цього опалювального сезону ми працювали частково завдяки тому, що збудували модульні котельні в житлових мікрорайонах. Попри блекаут у місті, 40 тисяч абонентів його навіть не відчули, бо у підготовці до зими ми зробили альтернативне опалення. Працювали котельні, які перейшли на генератори.  Диференціація теплової мережі буде пріоритетом у підготовці до нового опалювального сезону, щоб менше давати навантаження на стаціонарні великі ТЕЦ”, - повідомив Ігор Терехов. 

Також у Харкові, за словами мера, розглядають альтернативні варіанти постачання води. Один із них - буріння свердловин. 

Він переконаний, що настав час максимально відходити від великої централізації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, яке майно та заробітну плату задекларував Ігор Терехов за 2023 рік




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться