У Харкові та області почали діяти оновлені графіки відключення світла

Графіки відключення електроенергії формуватимуть по-новому

Через пошкодження, спричинені ворожими атаками у Харкові та області продовжують діяти графіки відключення електропостачання. Спеціалісти розробили нові графіки, які діятимуть 17 по 20 квітня 2024 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”.

У компанії пояснили, що постійно працюють над удосконаленням погодинних графіків відключення електроенергії. І останнім часом почали отримувати від споживачів пропозиції щодо того, як зробити їх більш зрозумілими та простими для сприйняття.

“Розробили оновлений варіант, у якому ви зможете знайти свою вулицю і дізнатися про її належність до певної групи відключень. У другому файлі ви знайдете таблицю з групами відключень. Червоним кольором виділено гарантовані години без світла, жовтим - години, в які електроенергія може зникнути через оперативні перемикання. Закреслений жовтий - це ймовірні відключення у зв'язку зі зростанням навантаження у ранковий або вечірній час. Зеленим кольором позначено період, у який світло буде за умови стабільної ситуації в енергосистемі”, - пояснили у компанії. 

picture

Енергетики радять споживачам запам'ятати порядковий номер своєї групи, адже надалі вони будуть надавати графіки в оновленому форматі, вказуючи групи та години вимкнень та увімкнень за кольорами.

“Графік буде публікуватися ввечері. Зранку та протягом дня ми будемо інформувати вас про його актуальність. Сподіваємося на те, що оновлений варіант допоможе вам швидше орієнтуватися в графіку та планувати свій розклад відповідно до нього”, - пояснили у компанії.

Також енергетики нагадали про можливість екстрених позапланових відключень, виходячи із поточної ситуації в енергосистемі області та країни. “Будемо намагатися оперативно інформувати про такі випадки. Просимо вас з розумінням поставитися до можливих відхилень, адже в умовах постійних обстрілів будь-які прогнози можуть втратити свою актуальність”, - наголосили в АТ “Харківобленерго”.

Ознайомитися з переліком вулиць та графіками відключень світла можна за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що напередодні виникли проблеми з постачанням електроенергії в Харкові - зупинився електротранспорт, не працювали деякі світлофори, а холодну воду постачали з обмеженнями. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться