У Харківській області перевірили воду: результати невтішні

На яких об'єктах водопостачання виявили порушення

У першому кварталі 2024 року спеціалісти перевірили об’єкти централізованого та децентралізованого водопостачання у Харківській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Відповідні перевірки провели спеціалісти Головного управління спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Проінспектовано 36 об’єктів централізованого водопостачання та 171 об’єкта нецентралізованого питного водопостачання населення.

Фахівці виявили порушення на 36 (100%) об’єктах централізованого водопостачання та на 170 (99%) об’єктах децентралізованого питного водопостачання населення.

“За результатами проведених комісійних обстежень було надано три приписи про усунення виявлених порушень, направлено 190 листів з відповідними пропозиціями суб’єктам водопостачання. На теперішній час виконано вимоги 47 листів з пропозиціями щодо усунення виявлених порушень, контроль за виконанням інших триває”, - пояснили в Держпродспоживслужбі.

У службі також попередили, що триває проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню інфекційних та неінфекційних хвороб людей, що можуть виникати через споживання неякісної питної води, локалізації та ліквідації спалахів та епідемій на території Харківської області в умовах воєнного стану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові перевірили понад 100 прибудинкових територій. Що виявили під час рейдів, читайте за посиланням.

Також рейди проводять у приватному секторі Харкова




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться